fbpx


Rehabilitasyon Merkezinde Çalışan Psikologlar İçin Mesleki Destek Programı

Atölye Detayı:

Atölye Günü:

5 Mayıs 2024 Pazar

Başlangıç Saati:

12:00

Bitiş Saati:

16:00

Konum:

Zoom

Rehabilitasyon Merkezinde Çalışan Psikologlar İçin Mesleki Destek Programı

  • Bu atölye Psikoloji Arşiv & Bi’Şey Akademi birlikteliğinde düzenlenmektedir.
  • Rehabilitasyon Merkezinde Çalışan Psikologlar İçin Mesleki Destek Programı5  Mayıs Pazar günü Psikolog Selin Cennet Türker ile gerçekleştirilecektir.
  • Atölye sonrası Psikolog Selin Cennet Türker tarafından öğrencilere yazılı süpervizyon desteği sağlanacaktır.

Psikolog Selin Cennet Türker Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıkla

Rehabilitasyon Merkezinde Çalışan Psikologlar: Mesleki Destek Programı, pek çok yeni mezunun çalıştığı rehabilitasyon merkezlerinin mesleki doyum açısından aslında bizleri mutlu edebileceğini göstermek istemektedir. Rehabilitasyon merkezlerinde psikologlar; bilişsel beceri, sosyal beceri, psikolojik destek gibi alanımıza özgü başlıklarda hizmet verebilmektedir. Ancak görev sorumlulukların tam olarak bilinmemesi, rehabilitasyon alanına dair uygulamalı bilgiyi okullarımızda almıyor olmamız alan dışı görevlendirme ya da mutsuz iş yaşamına sebep olabilmektedir. Önemli bir istihdam alanı olan rehabilitasyon merkezlerine dair teknik ve uygulamalı pek çok bilgiyi anlatmayı hedefleyen bu atölye bir başka amacı da her psikoloğun gerçekleştirebileceği bilişsel ve sosyal çalışmaları öğrencilere öğretmektir. Bu sayede rehabilitasyon merkezinde çalışmaya başlayacak psikoloji öğrencilerinin bir alet çantasının olması ve tedirginlik hissetmemesi hedeflenmektedir.

Bu atölyenin ortaya çıkışında; okulda teorik olarak verilen bilginin iş görüşmelerinde yeterli olamaması ve bu alanda çalışma fikrinin öğrencileri tedirgin etmesi etkin olmuştur. Ayrıca atölye sonrası verilecek katılım belgesi ve referans ile sıklıkla şikayet edilen maaş hususunda bir iyileştirme yaratabilmek amaçlanmaktadır.

Rehabilitasyon Merkezinde Çalışan Psikologlar İçin Mesleki Destek Programı, Psikolog Selin Cennet Türker tarafından 5 Mayıs Pazar günü saat 12.00‘de Zoom üzerinden 3 oturum şeklinde canlı olarak gerçekleştirilecektir.

Atölye İle İlgili Merak Edilenler

Bu atölye sonunda psikolog adaylarının ve yeni mezun psikologların;

  1. Rehabilitasyon merkezi işleyişine,
  2. Tanı gruplarına,
  3. Değerlendirme süreçlerine,
  4. İlgili yönetmelik ve yasalara,
  5. Hak ve sorumluluklarına,
  6. Gerekli psikoloji bilgisine,
  7. İhtiyacı olabilecek atölye ve materyallere hakim olması beklenmektedir.

Birinci Oturum

  • Rehabilitasyon Merkezlerinde Psikoloğun Görevleri
  • Bilinmesi Gereken Yönetmelik ve Yasal Hususlar
  • Rehabilitasyon Psikoloğunun Alet Çantası
    • Çalışmak İçin Gerekli Olabilecek Belge ve Atölyeler
    • Rehabilitasyon Kavramları: Okulda Öğrenmediklerimiz (KDF,PKT ve diğerleri)
    • Değerlendirme Süreci ve Örneklendirme (Kaba Değerlendirme Formu)
    • Rehabilitasyon Merkezi Otomasyonları
    • Birincil Önem Taşıyan Psikoloji Başlıkları
    • Yönlendirme ve uzman seçimi

İkinci Oturum

  • Atölye ve Materyal Önerileri (Tanı Gruplarına Özel)
  • Bilişsel Beceri Materyalleri Paylaşımı ve Kullanma Kılavuzu
  • Paylaşıma Sunulan Materyallerin Uygulamalı Gösterimi

 Üçüncü Oturum

  • Serbest Soru Cevap Oturumu (Deneyim aktarımı)

Son oturum olan soru cevap oturumu, eğitmenin kişisel deneyimlerini anlatmasının yanı sıra madden ve manen suistimal edilmenin önüne geçmek adına atölyeye sonradan eklenmiştir. Bu oturumda maaştan personeller arası hiyerarşiye, görev tanımının dışına çıkılmasından veli seminerlerine dek pek çok şeyin konuşulması planlanmaktadır. Gelen tüm sorular yanıtlanacaktır.

Not: Yer Alan Materyaller PDF Olarak Paylaşılacaktır. Atölye, Zoom Meeting üzerinden gerçekleştirilecektir.

5 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de Zoom üzerinden 3 oturum şeklinde canlı olarak gerçekleştirilecektir.

Psikolog Selin Cennet Türker; lisans hayatı süresince TPÖÇG bünyesinde PsiNossa yazarı, LÖYÇE ekip ve proje üyesi, Yönetim Kurulu Üyesi olmak üzere pek çok farklı görevde 3 yıl boyunca gönüllü çalışmalar gerçekleştirmiştir. Gelişim Psikolojisine ilgi duyması nedeniyle lisans hayatı boyunca bu alanda ders seçimleri yapmış, mezuniyet tezini de göçmen çocukların psikososyal gelişimi üzerine hazırlamıştır. Hakemli bir dergi olan Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi’nde meta-analiz makalesi Göç Yaşantısı Çerçevesinde Çocukta Psiko-Sosyal Uyum Süreci Üzerine Bir İnceleme yazısı yayınlanmıştır.

Psikoloji yazarlığına lisans hayatı boyunca duyduğu ilgi mezuniyeti sonrasında da devam eden Türker; Psikoloji Ağı bünyesinde yazar, editör ve İçerik Takımı Sorumlusu olarak da 2019 yılında hizmet vermiştir. PsiNossa, Akıl Defterim, BolorsOfficial, Psikoloji Ağı, Kuyu Psikoloji gibi pek çok yayın platformunda yazılar yayınlamıştır. Ocak 2020’den beri Taner Türker ile birlikte kurdukları Psikoloji Arşiv‘de İçerik Koordinatörü olarak görev almakta ve yazı yayınlamaya da devam etmektedir. Mezun olduktan sonraki yıllarda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışmış olan Türker, şu anda okul öncesi bir kurumda çalışmalarına devam etmektedir.

Atölyeye Psikoloji ve PDR bölümü öğrencileri ve mezunları katılabilir.

Atölyeye katılım belgesi Bi’Şey Akademi tarafından adınıza özel verilecektir.

Bi’Şey Akademi, burs ve staj olanaklarından haberdar olmak için WhatsApp duyuru grubumuza dahil olabilirsiniz.

*Kişisel Verilerin Korunması Hakkında: Whatsapp grubuna dahil olduğunuz takdirde telefon numaranız gruptaki diğer katılımcılar tarafından görüntülenmeye açık hale gelecektir.

Bağlantı linki için tıklayınız!

Atölye ücreti 600 TL’dir. Atölyeye katılan herkese katılım belgesi verilecektir.